Eli Van fraeyenhove

Meet the manager

Bij Fenego draait het om meer dan alleen technologie en innovatie; mensen en leiderschap staan centraal. Eli Van fraeyenhove, managing partner bij Fenego, belichaamt deze filosofie perfect. Op een typische vrijdag vind je Eli vaak in de Xplore Group kantoren in Kontich. Als het even kan, maakt hij zijn woon-werkverkeer per fiets, inclusief een overtocht met de veerboot over de Schelde.

Samen met zijn collega Nick leidt Eli het team met een sterke focus op operationele perfectie en klanttevredenheid. Ze zijn nauw betrokken bij projectopvolging, klantpitches en teamdynamiek. Eli’s technische achtergrond maakt hem een cruciale schakel in de inhoud en techniek van projecten. De meeste beslissingen worden echter gezamenlijk met Nick genomen, wat zorgt voor een synergetisch effect.

Scherm­afbeelding 2024-07-01 om 10.32.11.jpg

Een rijke carrière in e-commerce

Bijna 20 jaar expertise

Eli viert binnenkort zijn 20-jarig jubileum bij de Cronos Groep. Hij begon zijn carrière als Java developer in een ander competentiecentrum binnen de groep. Zijn carrière nam een vlucht toen hij in de e-commerce sector stapte, waar hij snel uitgroeide tot solution architect. Na talloze succesvolle projecten, nam hij de dagelijkse leiding van Fenego samen met Nick over.

Een van de meest memorabele momenten voor Eli was het TomTom project, een intensief en uitdagend traject met een spectaculaire live-gang. Dit project werd gerealiseerd met collega's die nog steeds bij Fenego werken, wat bijdraagt aan de sterke teamgeest. Recentelijk werd Fenego bekroond met de 'Partner of the Year' award bij Intershop, een mijlpaal waar Eli terecht trots op is.

E-commerce in beweging

Uitdagingen en successen

Het landschap van e-commerce is de afgelopen jaren sterk veranderd. Waar het vroeger eenvoudiger was om projecten te vinden voor het Intershop platform, hebben klanten nu veel meer keuze. Toch ziet Eli dit als een kans. "Het is onze taak om klanten te begeleiden bij het maken van de juiste keuze," zegt hij.

Ook de coronaperiode bracht uitdagingen met zich mee, maar Fenego kwam er sterker uit met een flexibele werkstructuur die zowel thuis- als kantoorwerk combineert. Hierdoor kunnen nieuwe teamleden het team goed leren kennen, wat essentieel is voor hun groei en cohesie.

Naamloos-8.jpg

De kern van succes

Motivatie en teamwerk

Wat Eli elke dag motiveert, is het teamwerk en de tevredenheid van zijn collega’s. "Het oplossen van complexe problemen is waar consultancy in uitblinkt," vertelt hij. In zijn huidige rol ligt de nadruk op het vertalen van technische oplossingen naar begrijpelijke voorstellen voor klanten. Dit biedt hem nog steeds genoeg uitdaging en voldoening.

De groei van Fenego is indrukwekkend. Wat begon aan één tafel, is nu uitgegroeid tot meerdere tafels verspreid over twee locaties. Dit succes is te danken aan jarenlange ervaring en expertise in e-commerce projecten. "Onze knowhow stelt ons in staat om klanten te helpen die niet weten hoe ze aan een project moeten beginnen," legt Eli uit.

DSC_8578.jpg

Het balanceren van werkethiek met teamverbondenheid

Work hard, play hard

Bij Fenego draait het niet alleen om hard werken, maar ook om een goede band binnen het team. Eli gelooft in het geven van het goede voorbeeld en het naleven van afspraken, zoals de twee kantoordagen per week. "Als managers moeten we hier ook aan houden," benadrukt hij. Dit creëert een positieve werkomgeving waar iedereen zich aan optrekt.

Een recente hoogtepunt voor het team was de viering van 15 jaar Fenego in Valencia, waarbij veel medewerkers aanwezig waren die al sinds het begin bij het bedrijf werken. Deze langdurige relaties versterken het team en de bedrijfscultuur, iets waar Eli bijzonder trots op is.

Een ontspannen begin voor productiviteit

Op de fiets naar succes

Fileleed is Eli niet vreemd. Met de fiets is hij vaak sneller en vooral relaxter onderweg. De route door het natuurgebied en de overzet over de Schelde geven hem een verfrissende start van de dag. "Het is een mooi moment om wakker te worden en daarna vol energie aan de slag te gaan," zegt hij.

Scherm­afbeelding 2024-07-01 om 10.41.54-2.jpg

Ambities en tevredenheid

Vooruitkijken met vertrouwen

Eli heeft vertrouwen in de toekomst van Fenego. "We hebben nog veel coole projecten in het vooruitzicht," zegt hij enthousiast. Voor zichzelf ziet hij nog veel mogelijkheden binnen de Cronos Groep, maar hij is tevreden met waar hij nu staat. "Ik ben blij met wat ik vandaag de dag doe."

Bij Fenego is er altijd ruimte voor groei, zowel voor het bedrijf als voor de mensen die er werken. En met Eli aan het roer, ziet die toekomst er veelbelovend uit.