IGO Promo's uitzonderlijke prestaties in de Intershop wereld

Spotlight op B2B Frontrunners

Toen onze partners bij Intershop het idee voor B2B Frontrunners lanceerden, een globale online hotspot voor e-commerce professionals, sprongen wij meteen op de kar voor dit topavontuur! Stel je voor: een bruisende community waar e-commerce pro's samenklitten om samen de digitale jungle te doorkruisen en de concurrentie het nakijken te geven.

Waarom waren we zo enthousiast? Simpelweg omdat onze indrukwekkende staat van dienst in de Intershop-wereld dat meer dan rechtvaardigde! Het Frontrunners-platform is dé place to be waar we onze hoogtepunten delen, succesverhalen de revue laten passeren en dieper ingaan op praktische toepassingen. En trouwens, met Igo Promo en hun tech-wiz Adchieve aan boord, wilden we dolgraag het verhaal vertellen van onze knappe B2B-webshop voor Igo Promo.

Nu gaan we je niet langer in spanning houden – laten we eens kijken wat we hebben opgestoken tijdens die sessie. Bereid je voor op een flinke scheut e-commerce wijsheid!

teaser_B2B_Frontrunners.png

Team, tools, triomf

IGO Promo's digitale metamorfose

Laten we een blik werpen op de indrukwekkende digitale transformatie van IGO Promo. Stel je een bedrijf voor met wortels die teruggaan tot 1945, dat zich manoeuvreert in de dynamische wereld van gepersonaliseerde promotieartikelen en zakelijke geschenken over heel Europa. IGO Promo, een pionier in deze competitieve ruimte, beschikt over een team van 64 toegewijde medewerkers en een aanwezigheid in 13 landen.

Onlangs nam Carlo van Veghel, de Category & Data Lead EU bij IGO Promo, het voortouw tijdens de B2B Frontrunners-sessie om de opwindende evolutie van hun bedrijf te onthullen. In het gezicht van stevige concurrentie binnen e-commerce begon IGO aan een vierjarige ontdekkingsreis om zichzelf opnieuw uit te vinden. Ze stelden met zorg een uitmuntend digitaal team samen en implementeerden een reeks krachtige tools, zowel op het gebied van marketing als technologie, om hun bedrijfsvoering radicaal te vernieuwen.

Terwijl automatisering de leiding nam, werkten de workflows en campagnes van IGO Promo naadloos samen, waardoor hun hele platform een eigentijdse facelift kreeg. Het resultaat? Een moderne, op B2B gerichte ervaring die IGO Promo stevig positioneerde als een brancheleider. Duurzaamheid speelde een cruciale rol, en dit bereikten ze door verschillende tools zoals Tweakwise, Active Campaign, Trustpilot, Adyen en meer naadloos te integreren, waardoor een robuust e-commerce model ontstond.

 • Op maat gemaakt PIM-systeem

  De katalysator achter hun opmerkelijke evolutie is de ontwikkeling van een op maat gemaakt Product Information Management (PIM) systeem. Deze baanbrekende stap heeft IGO Promo omgetoverd tot een bloeiende marktplaats met een uitgebreide verzameling van 12.000 items, een opvallende toename van hun oorspronkelijke 1500. Door grip te krijgen op data, content en prijsbepaling, hebben ze niet alleen workflows geoptimaliseerd maar ook processen geautomatiseerd. Dit resulteerde in gedetailleerde margerapporten en gestroomlijnde categorisatie.

 • Verbeterde gebruikerservaring

  IGO Promo zette Tweakwise in als hun ultieme hulpmiddel voor merchandising en zoekacties. Met een doordacht ontworpen, op data gericht systeem dat maar liefst 50 gegevenspunten en unieke functies omvat, heeft IGO Promo de gebruikerservaring naar nieuwe hoogten getild. Hierdoor worden de meest cruciale items op een podium geplaatst, terwijl slimme up-sell- en cross-sell-regels klanten begeleiden naar hun favoriete keuzes. Het resultaat? Een niet te missen online winkelervaring en de bouwstenen voor een duurzaam bedrijfsmodel.

Brandstof voor de reclamestrategie van IGO Promo

De krachtige samenwerking met Adchieve

In een dynamische samenwerking slaan Adchieve, de meester in PPC-beheer, en IGO Promo de handen ineen om het reclamespel te transformeren. Nina van Boxtel, onze gids door deze opwindende samenwerking, onthult de geheimen achter de vlekkeloze integratie van Adchieve in de strategie van IGO Promo.

 • Adchieve's three-module flywheel

  Adchieve's bekroonde software ontpopt zich als de superheld van IGO Promo en omvat drie krachtige modules - Adchieve Connect, Adchieve Automation en Adchieve Insights. Samen vormen ze een dreamteam dat IGO Promo in staat stelt te schitteren in cruciale campagnes, hun assets te verfijnen en slimme zoekwoorden dynamisch te integreren.

  Vooral het Insights-module is ronduit fascinerend. Hier duikt Adchieve diep in de data, en niet zomaar in standaardstatistieken. Nee, Adchieve gaat tot op het bot van de winst, voorbij het oppervlakkige, om de nettomarge volledig te doorgronden.

 • Scoren met cross- en upselling

  Een essentieel snufje van Adchieve's krachtige platform, dat de triomf van IGO Promo in de hand werkt, zijn de briljante cross-selling en upselling features. Adchieve's wendbare aanpak begrijpt dat het geadverteerde product niet altijd de deal sluit.

  IGO Promo ziet een aanzienlijke toename in winstgevendheid en kan zijn campagnes nu effectiever beheren dan ooit tevoren. De behaalde winsten en slimme cross-sell inzichten van Adchieve tonen aan hoe dit platform niet alleen de omzet stimuleert, maar ook marketinginspanningen vereenvoudigt. Kortom, deze samenwerking illustreert dat innovatie, datawetenschap en strategische reclame de sleutel vormen tot succes in het voortdurend evoluerende e-commercelandschap.

Fenego: de technische Intershop maestro

De drijvende kracht achter IGO Promo's e-commerce succes

In de epische symfonie van IGO Promo's e-commerce succes onthult Carlo van Veghel met trots dé motor achter dit meesterwerk: het verfijnd afgestemde Intershop-platform. En hier bij Fenego nemen we het podium in als technische meesters, met een partnerschap van bijna een decennium dat een cruciale rol speelt in het versterken van de behendigheid van IGO Promo in de bikkelharde markt. Jens van Hal, de functionele lead van Fenego, neemt nu het woord.

 • E-commerce meesterschap in actie

  Fenego, als de trots bekroonde platinum Intershop Partner, schittert in het smeden van op maat gemaakte e-commerce oplossingen. Onze topprioriteit? Een naadloze integratie met het Intershop-platform, de ruggengraat van de e-commerce reis van IGO Promo én de marketinginspanningen van Adchieve. Jens van Hal bevestigt: Fenego zet zich onvoorwaardelijk in om de e-commerce omgeving van IGO Promo te stroomlijnen en optimaliseren, met waardevol advies om de langetermijndoelen van het bedrijf te verwezenlijken.'

 • Op weg naar een headless omgeving

  Verder dan ontwikkeling, monitort Fenego actief de gezondheid van IGO Promo's online aanwezigheid, waarbij het de cruciale rol van een snelle webpagina in klantenbinding erkent. Onder leiding van Fenego's strategische routeplanner staat IGO Promo klaar om indrukwekkende mijlpalen te bereiken. Denk aan de overstap naar Intershop 7.10, het versterken van datapower en het boosten van de functionaliteit van Adchieve. Plannen omvatten ook een sprong naar een headless omgeving met API-gedreven commerce, het omarmen van cloudmigratie en het uitbreiden van een composable architectuur voor nog meer flexibiliteit. Een spannende toekomst staat voor de deur!

Een groeiverhaal

Sleutelcijfers voor success

Carlo van Veghel sluit het transformatieve hoofdstuk af en wijst het opmerkelijke succes van IGO Promo toe aan de krachtige samenwerking tussen Adchieve en Fenego. Vier indrukwekkende prestatie-indicatoren vertellen het verhaal van hun groei: een verdubbeling van de online omzet, een knappe verschuiving van 40% in inkomsten van externe leveranciers, een opmerkelijke stijging van maar liefst 13,38% in de gemiddelde bestelwaarde (AOV), en een efficiënte schaalbaarheid bij het beheer van miljoenen verkoopprijzen en campagnes, allemaal met hetzelfde gedreven team.

IGO Promo's succesverhaal ontvouwt zich als een getuigenis van strategisch inzicht, samenwerkingsverbanden en het bekwaam gebruik van geavanceerde tools. Gepositioneerd aan de voorhoede van het voortdurend evoluerende e-commercelandschap, springt IGO Promo eruit als een schitterend voorbeeld van composabele commerce die juist wordt aangepakt. Hun traject weerspiegelt innovatie, aanpassingsvermogen en klantgerichtheid in elke noot van de digitale symfonie die blijft spelen.

Benieuwd naar de inzichtelijke presentaties van Jens, Nina, en Carlo? Ontdek ze hier.

Laat je inspireren door deze boeiende sessie en blijf hongerig naar meer. Sluit je aan bij de B2B Frontrunners om een schat aan inzichten te ontgrendelen.