IT-talent inzetten voor het goede doel

Stage met impact

Bij Fenego geloven we in de kracht van technologie om van de wereld een betere omgeving te maken. Daarom zijn we trots om samen te werken met een organisatie zoals LuKiArt vzw, binnen het project ‘Kunstopmaatvanhetziekekind’, een initiatief met een hartverwarmende missie.

En onze eigen missie? Het bieden van een waardevolle stage waar ambitieuze IT-studenten hun technische vaardigheden kunnen inzetten voor het goede doel en een blijvende impact kunnen maken.

Scherm­afbeelding 2023-10-09 om 15.40.34.png

LuKiArt vzw

Kunstelen met kinderen

LuKiArt's missie is simpel maar krachtig: zoveel mogelijk kinderen aan het 'kunstelen' krijgen. Ze hebben bewust gekozen voor het woord 'kunstelen' gekozen, omdat het gaat verder dan simpelweg knutselen. Kunstelen is actief kunst maken, samen met kinderen, en volop hun verbeelding prikkelen om kunst te maken. Dit geldt voor alle kinderen, zonder beperkingen. Zelfs kinderen die met ernstige en/of chronische ziekten te maken hebben, worden aangemoedigd om hun innerlijke kunstenaar aan te spreken en creatief te groeien. Bij LuKiArt vzw draait alles om actieve kunstbeoefening, waarbij het kind zelf de regisseur van zijn creatieve reis is.

Kunst met en voor zieke kinderen

Empowerment door creativiteit

LuKiArt vzw slaagt erin kunst te maken met zieke kinderen door zelf workshops te organiseren voor hen, of in samenwerking met partnerorganisaties die zich inzetten voor zieke kinderen. Of het nu in groep is of individueel bij het kind thuis, het proces begint altijd met het stimuleren van het kind op basis van zijn ideeën, technieken of verhalen. Bij LuKiArt vzw draait het niet om wat een kind niet (meer) kan, maar juist om waar de kinderen goed in zijn. Bij LuKiArt passen ze zich aan aan het kunnen van het kind, waarbij ze zowel de werkwijze als materialen afstemmen op hun behoeften terwijl ze het kind de leiding laten nemen - van kleuren kiezen tot technieken. De focus ligt op het kind en zijn of haar creatieve expressie.

Een kans om te helpen

LuKiAppie

Bij Fenego slaan we de handen ineen met LuKiArt vzw om hun fantastische missie te boosten. Het doel van deze app is om alle gekke kunstwerken en creatieve content die LuKiArt door de jaren heen heeft gemaakt, beschikbaar te maken voor nóg meer kinderen, en dan vooral degenen die ziek zijn. Maar wacht, er is meer! Deze app is speciaal ontworpen zodat zieke kinderen volledige kunstelpakketjes kunnen bestellen en die lekker thuisbezorgd krijgen, compleet met tutorials om hun eigen kunstwerken te maken. En het wordt nog cooler, want ze kunnen hun creaties delen op het platform en worden beloond voor hun creatieve vaardigheden. Hoe tof is dat?!

pexels-photo-8217496.png

Kinderen bereiken

De uitdaging van LukiArt vzw

De grootste uitdaging in dit project is om kinderen te bereiken en dat op een manier die ze zelf helemaal te gek vinden. We moeten een laagdrempelige manier vinden om met kinderen te communiceren en hen te stimuleren om volop deel te nemen aan het kunstelen. De impact van LukiArt vzw op de families en gezinnen van zieke kindjes is super krachtig en emotioneel. Het is een reis die levens verandert, waarbij zelfs kleine kunstwerkjes van onschatbare waarde worden voor ouders.

IT-studenten worden LuKiArt vzw helden

Jong talent, grote impact

Dit is de plek waar studenten een cruciale rol vervullen. Als IT-studenten bij Fenego krijgen ze de kans om actief betrokken te zijn bij de ontwikkeling van LuKiAppie. Ze kunnen al hun skills en passie inzetten om zieke kids een handje te helpen, hun creativiteit te stimuleren en hen te laten zien dat ze er niet alleen voor staan. Deze stage is niet zoals de anderen, het is eentje met een keihard impactvolle missie die een blijvende stempel zal drukken op het leven van de zieke kids en hun familie. Cool, toch? Volg ons om op de hoogte te blijven van de nieuwste updates van dit project!

Wil je meer weten? Of helpen? We geven je graag meer info.

Interesse om te werken voor een bedrijf dat zulke toffe projecten doet? Neem een kijkje op onze vacaturepagina!

m.png