Hoe Fenego nieuwe teamleden verwelkomt

Meester worden in het onboarden

Een kick-ass onboardingproces voor nieuwe medewerkers is simpelweg een must voor elk bedrijf. De eerste ervaringen van nieuwe teamleden vormen de bouwstenen voor hun traject in een bedrijf. Een slim opgebouwde onboarding gaat verder dan een simpele verwelkoming; het geeft onze rookies de juiste tools, knowhow en connecties die essentieel zijn voor hun groei. Daarbovenop maakt een effectieve onboarding van onze medewerkers echte ambassadeurs voor ons bedrijf.

Onze gestructureerde aanpak leidt snel tot volledige productiviteit en verkort de tijd die nieuwe teamleden nodig hebben om impact te maken. Maar dat is niet alles! Het bevordert ook jobretentie, versterkt engagement en toewijding vanaf het begin. Naarmate nieuwkomers hun rol begrijpen en zich in onze bedrijfscultuur integreren, groeit hun jobtevredenheid, wat een positieve invloed heeft op de hele organisatie.

In deze post duiken we dieper in ons onboarding proces, schijnen we het licht op de voordelen ervan, en delen we onze inside scoop bij Fenego, samen met verhalen van recente aanwinsten die laten zien hoe effectief onboarden nieuwkomers omvormt tot zelfverzekerde teamleden. Samen gaan we voor groei, succes en diehard betrokkenheid.

Naamloos-8.jpg

Belangrijke componenten van onboarding

Het creëren van een positieve eerste indruk

Het versturen van een welkomstmail naar nieuwe teamleden vóór hun eerste werkdag is een uitstekende manier om een blijvend positieve indruk te maken. Dit kleine gebaar heeft een grote impact, want het laat nieuwe medewerkers zich meteen gewaardeerd en welkom voelen, terwijl het hen ook een idee geeft van wat ze kunnen verwachten. Hiermee zetten we de toon voor een hechte groepssfeer en zetten we de deur open naar een super gemotiveerd en betrokken team. We're ready to rock!

Eerste werkdag ervaring

Onze nieuwe collega's starten met een warm welkom van het team en een welkomstpakket vol goodies, zodat ze zich vanaf het begin helemaal thuis voelen. Het is onze manier om meteen vanaf de eerste dag te laten zien hoezeer we hun komst waarderen!

Daarna volgt een goed georganiseerde introductiesessie, waarin we hen inzicht geven in hun toekomstige taken en onze bedrijfscultuur, waarden en missie bespreken. Dit zorgt voor betrokkenheid en motivatie vanaf het begin.

De dag sluiten we af met een ontspannen gesprek om te peilen hoe hun eerste dag is verlopen, waardoor we direct eventuele zorgen of vragen kunnen aanpakken en oplossen.

Victoria deelde: "De dag begon met een infosessie met de managing partners, wat vertrouwd aanvoelde omdat ik tijdens de sollicitatiegesprekken veel met hen had gesproken. Nadat ik kort kennis had gemaakt met mijn collega's op kantoor verdwenen mijn initiële zenuwen snel. Dit maakte de start aangenamer."

Jeroen, nieuw bij Fenego, zei: "De gastvrije sfeer en behulpzame collega's maakten mijn eerste werkdag stressvrij en vlot."

Maxim merkte op: "De grondige voorbereiding, inclusief een gebruiksklare laptop en bedrijfswagen, versterkte mijn vertrouwen in Fenego als werkgever."

IMG_1880 2.png

Training en mentorship op de werkplek

Onboarding is meer dan het krijgen van een mooie titel; het is een duidelijk traject. Onze trainingsplannen tonen nieuwkomers welke skills ze gaan ontwikkelen en welke doelen ze gaan bereiken. Ze krijgen ook een mentor of buddy om hen te begeleiden en inzichten te delen.

In de snelle wereld van vandaag is leren nooit klaar. Bij Fenego stimuleren we voortdurende skill-verbetering tijdens de onboarding. We moedigen nieuwe medewerkers aan om actief bij te dragen aan hun eigen ontwikkeling en kansen binnen ons bedrijf te grijpen. Zo blijven ze niet alleen bij met de nieuwste trends in de branche, maar dragen ze ook bij aan een cultuur van innovatie en flexibiliteit binnen onze organisatie.

Teamintegratie

Bij Fenego draait onboarding om een naadloze integratie van nieuwe teamleden. Teamactiviteiten en informele gesprekken zijn cruciaal om sterke banden te smeden. We organiseren om de zes weken Padel-sessies, gevolgd door gezellige borrels met heerlijke hapjes, zodat nieuwe collega's hun teamgenoten beter leren kennen. Ook moedigen we informele interacties aan in onze game room, bijvoorbeeld met darten, en zelfs een ontspannende wandeling leidt vaak tot leuke gesprekken.

Een hecht teamgevoel resulteert in betrokken medewerkers en een goed op elkaar ingespeeld team op de werkvloer. Dit sterke team is essentieel om onze klanten optimaal te bedienenen en projecten succesvol af te ronden. Als nieuwe teamleden zich meteen thuis voelen in ons ondersteunende team, zijn ze gemotiveerd om volledig voor ons bedrijf te gaan. Dit houdt talent vast en moedigt onze medewerkers aan om extra inzet te tonen, wat bijdraagt aan ons gezamenlijk succes.

Jeroen deelde zijn ervaring: "Ik voelde me snel geïntegreerd in het team dankzij informele koffiemachinegesprekken en sociale activiteiten, zoals padellen en de reis naar Valencia, die hebben bijgedragen aan een gevoel van verbondenheid." Victoria voegde toe: "Iedereen was erg ontvankelijk en open. Collega's nodigden me direct uit om bijvoorbeeld tijdens de pauzes mee te wandelen en te darten."

Regelmatige check-ins en feedback

Bij ons zijn regelmatige check-ins en feedback een absolute must! Ze geven nieuwe teamleden de kans om vragen te stellen, zorgen te delen en hun verwachtingen af te stemmen op onze bedrijfsdoelen. Dit bevordert tevredenheid en productiviteit, en helpt obstakels op te lossen. In onze dagelijkse interne stand-up bespreken medewerkers kort relevante kwesties. Na een eerste maand bij ons plannen we ook een feedbacksessie in om te horen hoe nieuwe medewerkers die hebben ervaren.

Prestatiebeoordelingen zijn essentieel in onze onboarding. Ze evalueren nieuwe collega's, identificeren verbeterpunten en belonen uitblinkers. Deze beoordelingen vinden op belangrijke momenten plaats, waardoor we de voortgang kunnen volgen, waardevolle feedback kunnen geven en ondersteuning kunnen bieden voor verdere ontwikkeling. Het toont onze toewijding aan de groei en het succes van onze medewerkers. In sommige teams, vooral bij jongere collega's, zijn er elk kwartaal check-ins voor feedback en persoonlijke doelen. Bij ons draait het om communicatie en groei, en we willen dat iedereen zich hier thuis voelt!

Maxim waardeert de check-ins als waardevol voor zijn onboarding: "Dankzij feedbackmomenten en check-ins met collega's voel ik me meer verbonden met het team en is de drempel om vragen te stellen lager. Dit bevordert mijn leerproces en integratie bij Fenego." Victoria deelt een vergelijkbare positieve ervaring: "De waardevolle check-ins stelden me gerust dat ik de tijd kreeg om me in te werken zonder direct hoge verwachtingen. Dit gaf me de ruimte om te groeien en mijn rol te begrijpen."

Samen streven naar success

Fenego’s onboarding

En dat is Fenego's onboarding in een notendop! Het is duidelijk geworden dat een goed georganiseerd onboardingproces niet alleen bijdraagt aan het succes van onze medewerkers, maar ook aan het succes van ons bedrijf. Of het nu die spannende eerste werkdag is, het gevoel van samenzijn met het team, de training die je naar nieuwe hoogten tilt, of de waardevolle feedback die je helpt groeien, elke stap in dit proces draagt bij aan een positieve en productieve werkomgeving.

Heb je zin om deel uit te maken van ons dynamische team? Ontdek onze carrièrepagina om onze nieuwste jobaanbiedingen te vinden. Als je geen exacte match vindt voor je vaardigheden en ambities, aarzel dan niet om het onderstaande formulier te gebruiken om je unieke talenten te laten zien. We kijken er naar uit om van jou te horen en te ontdekken hoe jij kunt bijdragen aan ons succes!

Sollicitatieformulier