De ultieme oplossing voor uitzonderlijke e-commerce ervaringen

De kracht van Progressive Web Apps

Als je als bedrijf de mobiele ervaring van je klanten wilt verbeteren, heb je waarschijnlijk gehoord van Progressive Web Apps (PWAs). PWAs winnen steeds meer aan populariteit omdat ze een app-achtige ervaring bieden zonder dat je een app hoeft te ontwikkelen, te downloaden of te installeren. Ze bieden flexibiliteit, gebruiksgemak, offline mogelijkheden en maatwerk.

Met de groeiende populariteit van mobiel browsen is het essentieel voor bedrijven om de gebruiksvriendelijkheid op mobiele apparaten te optimaliseren. PWAs zijn de perfecte oplossing hiervoor. Ze combineren de beste kenmerken van een mobiel-geoptimaliseerde klassieke e-commerce website, die responsief is en via een browser toegankelijk is, met de voordelen van een volledig ontwikkelde native app.

In dit artikel zullen we ontdekken wat PWAs uniek maakt, welke voordelen ze bieden en waarom bedrijven ze zouden moeten overwegen te implementeren. Duik met ons in de wereld van PWAs en ontdek hoe ze je kunnen helpen om een uitzonderlijke mobiele ervaring voor je klanten te realiseren.

image.2000.2000 (41).jpeg

Responsieve Websites, Native Apps en Progressive Web Apps (PWAs)

De verschillen uitgelicht

Twijfel je over de verschillen tussen een responsieve website, een native app en een Progressive Web App (PWA)? We verduidelijken het graag voor je.

Responsieve Websites

Als het gaat om mobiele websites, is de heersende standaard een klassieke website met een responsief ontwerp die toegankelijk is via een mobiele browser. Deze websites hebben een breder bereik omdat hun inhoud geïndexeerd kan worden door zoekmachines, waardoor ze een groter publiek kunnen bereiken.

Native Apps

Daarentegen kunnen bepaalde bedrijven ervoor kiezen om native apps aan te bieden, speciaal ontwikkeld, onderhouden en ondersteund voor verschillende besturingssystemen zoals iOS en Android. Native apps bieden duidelijke voordelen op het gebied van klantloyaliteit en gebruikerservaring. Het ontwikkelen en onderhouden ervan vereist echter een hogere investering.

Progressive Web Apps (PWAs)

De Progressive Web App (PWA) is een krachtige combinatie van de eerder genoemde benaderingen. Met een PWA worden de voordelen van een mobiele website - gemakkelijk door zoekmachines indexeerbare inhoud - gecombineerd met de uitstraling en functionaliteit van een native app. Dit omvat intuïtieve navigatie en verbeterde prestaties. Bovendien kunnen PWAs zelfs offline functioneren en zijn ze niet beperkt tot een specifiek besturingssysteem, waardoor een naadloze ervaring op verschillende platforms mogelijk is.Samengevat kan een responsieve website worden geopend via een mobiele browser, waardoor het bereik wordt gemaximaliseerd. Een native app biedt een superieure gebruikerservaring, maar vereist aanzienlijke investeringen in ontwikkeling en onderhoud. Aan de andere kant biedt een PWA een hybride oplossing die het beste van beide werelden combineert: het brede bereik van een website en de uitzonderlijke gebruikerservaring van een native app.

Belangrijke voordelen voor bedrijven

De kracht van PWAs

Snelle laadtijden

PWAs maken gebruik van een efficiënt cache-systeem via service workers, waardoor snelle laadtijden mogelijk zijn, zelfs bij beperkte internetverbinding.

Offline mogelijkheden

PWAs kunnen offline werken en website-inhoud lokaal op de smartphone opslaan, waardoor gebruikers toegang hebben tot content, zelfs wanneer er geen internetverbinding is.

Aanpassingsmogelijkheden

PWAs bieden een gepersonaliseerde ervaring met functies zoals pushmeldingen, waardoor bedrijven gebruikers kunnen betrekken, zelfs wanneer ze niet op hun websites zijn.

Verbeterde conversieratio's

PWAs hebben vaak hogere conversieratio's dan traditionele webapplicaties vanwege snellere laadtijden, betere betrokkenheid en offline functionaliteit. Dit kan resulteren in meer verkoop en verhoogde omzet voor e-commercebedrijven.

App-achtige ervaring

PWAs bieden een app-achtige ervaring met intuïtieve navigatie en betere prestaties, vergelijkbaar met een native app.

Verbeterde zoekmachine rankings

PWAs zijn gemakkelijk doorzoekbaar door zoekmachines, wat kan leiden tot hogere zoekmachine rankings en een groter bereik.

Ruimtebesparing

PWAs nemen minder ruimte in beslag dan een native app en elimineren de noodzaak om te downloaden via een app store. In plaats daarvan kunnen ze worden geopend via een reguliere URL.

Efficiënter datagebruik

PWAs minimaliseren het gegevensverkeer door website-inhoud lokaal op de smartphone op te slaan, wat resulteert in een minimalistische datagebruikservaring. Dit is vooral belangrijk bij beperkte databundels.

Vereenvoudigde ontwikkelingsinspanningen

Met PWAs hoeven bedrijven geen gespecialiseerde app-ontwikkelaars in te huren, omdat ze op alle apparaten en besturingssystemen werken, wat tijd en geld bespaart.

Transformeer je e-commercebedrijf

Intershop's PWA

  • Intershop's Progressive Web App (PWA) biedt de ultieme oplossing voor jouw e-commercebedrijf. Met een mobielgerichte aanpak kunnen klanten genieten van een app-like ervaring met vertrouwde functies zoals catalogi, producten en persoonlijke accounts, zowel online als offline.

    Een indrukwekkend voorbeeld hiervan is onze klant Huisman Equipment, een toonaangevende speler in de kraan- en zware maritieme bouwsector. Ze bedienen klanten die vaak werken op afgelegen locaties zonder internetverbinding, zoals schepen midden op zee. Dankzij het Intershop Commerce Platform, met zijn geavanceerde progressive webapp-mogelijkheden, heeft Huisman ononderbroken toegang tot essentiële informatie en services, zelfs in de meest uitdagende omstandigheden.

  • Ook onze klant Coop, een prominente supermarktketen in Nederland, heeft geprofiteerd van de voordelen van Intershop's PWA. Met een sterke online aanwezigheid als essentiële factor voor hun succes, biedt Coop's PWA een naadloze omnichannel-ervaring. Klanten kunnen met gemak aankopen doen via hun smartphone, zelfs zonder internetverbinding. Later kunnen ze verdergaan op hun pc of tablet, waarbij alle gegevens automatisch worden gesynchroniseerd zodra ze weer online zijn. Deze uitzonderlijke functionaliteit verbetert niet alleen de klantervaring, maar versterkt ook klantloyaliteit en tevredenheid.

    Een van de belangrijkste voordelen van Intershop's PWA is het betere bereik: de inhoud op de webpagina kan worden geïndexeerd door zoekmachines en worden weergegeven in zoekresultaten. Bovendien kun je het gedoe vermijden van klanten die een app moeten downloaden en updaten. Intershop's PWA is altijd up-to-date en klaar voor gebruik!

    Het ontwikkelen van een PWA is ook kosteneffectiever dan een native app, omdat het een alles-in-één oplossing is die werkt op alle apparaten en besturingssystemen. Met Intershop krijg je een kant-en-klare PWA met alle essentiële functies. Pas eenvoudig de sjabloon aan om bij je merk te passen en voeg je producten toe - en je bent klaar om te gaan!

Contacteer ons

Meer weten over deze technologie of de projecten waarvoor we ze gebruiken? Aarzel niet om ons te contacteren voor meer info!

Contact formulier