Onze passie voor technologie in actie!

Deep tech verkenning op de Intershop Hackathon

Onlangs zonden we met trots twee van onze teamleden, Elias en Ruben, naar Jena om Fenego te vertegenwoordigen op de Intershop Hackathon. Deze ervaring bood niet alleen de gelegenheid om onze passie voor technologie in de praktijk te brengen en onze vaardigheden te tonen, maar ook om samen te werken met getalenteerde professionals van andere bedrijven en kennis uit te wisselen.

Het resultaat? Een rugzak vol extra ervaring en kennis, samen met twee welverdiende prijzen die onze toewijding en innovatie erkenden. Laten we eens kijken naar Ruben en Elias hun avontuur tijdens deze spannende hackathon.

Naamloos-16.jpg

Optimaliseren van Intershop's PWA en de image server

Hackathon Helden: Elias en Ruben bij Intershop

Ronny Höpfner, VP Channel bij Intershop, heette Elias en Ruben hartelijk welkom voordat ze werden ondergedompeld in de wereld van de hackathon. Boeiende onderwerpen werden voorgesteld, en teams werden gevormd. Elias koos voor een team dat zich toelegde op toevoegingen aan de Intershop PWA, terwijl Ruben zich concentreerde op het optimaliseren van de image server.

Navigeren door technologische uitdagingen

Aan de slag

Met gedrevenheid gingen Elias en zijn team aan de slag met het opzetten van hun project. Ondanks enkele obstakels bij de installatie van de nieuwe Intershop ICM 11, ontvingen ze waardevolle hulp van het Intershop-hoofdkwartier.

Ruben en zijn team verkenden de boeiende wereld van Quarkus en GraalVM, waarbij ze te maken kregen met uitdagingen zoals onverwachte Docker-afhankelijkheden en technische obstakels. De reis van technologische ontdekkingen verloopt niet altijd zonder problemen, maar dankzij Ruben's vastberadenheid werden indrukwekkende resultaten behaald

Naamloos-14.jpg

Prestaties te midden van projectcomplexiteit

Innovatieve oplossingen

Ondanks een hobbelige start slaagde Elias er op de tweede dag in om het project nieuw leven in te blazen. Het team nam de beslissing om een bestaand project te herwerken, waardoor ze de backend met mock data konden optimaliseren voor de PWA. Met succes integreerden ze een legacy scanner module om het publiek het verschil te laten ervaren.

Het team van Ruben ging vol enthousiasme aan de slag op dag 2, met als doel de image server om te zetten van JVM naar native app met GraalVM. Hoewel ze gedurende de dag op technische hordes stuitten, bracht de onverwachte hulp van de Fedora VM de oplossing. De dag eindigde met beide Docker-images (JVM en native) triomfantelijk in Docker Hub. Een dag vol uitdagingen, maar met een bevredigend resultaat.

Naamloos-13.jpg

Triomf en erkenning

De Hackathon finale

Op de laatste dag werden de innovaties onthuld. Na wat laatste afwerkingen en het samenstellen van een award-winning presentatie, presenteerden de teams van Elias en Ruben trots hun scannermodule en image server.

De climax kwam met de prijsuitreiking. Ruben en zijn team wonnen de "Quick Win"-categorie voor hun image server toevoeging, terwijl Elias' team de "Most Customer Centric"-award won voor de barcode scanner als PWA-module.

Naamloos-18.jpg
Naamloos-12.jpg

Fenego's succesvolle samenwerking met Intershop

Op naar de toekomst

Terwijl Elias en Ruben terugkeerden met hun welverdiende prijzen, kijkt Fenego vol verwachting uit naar een duurzame samenwerking met Intershop. Hoewel de hackathon tot een einde is gekomen, zullen de herinneringen aan de uitdagingen en overwinningen blijvend resoneren in de toekomst. Fenego is dankbaar voor de geweldige hackathon-ervaring met Intershop en hoopt enthousiast op deelname aan de volgende editie.