Daily Fresh Food

Het creëren van de perfecte fulfilmentketen

Daily Fresh Food is de grootste leverancier van verse producten in het zuiden van Nederland. Zij bedienen dagelijks ruim 600 zakelijke klanten uit een assortiment van 15.000 verse producten en kant-en-klaarmaaltijden. Hun klantenbestand bestaat uit cafetaria's tot restaurants en van bejaardentehuizen tot academische ziekenhuizen. Door hun jarenlange continue groei heeft Daily Fresh Food een perfecte fulfilmentketen gecreëerd - van bestelling tot verwerking tot tijdige levering. Maar liefst 98 procent van de bestellingen komt nu online binnen via het Intershop Commerce Platform.

Resultaten

 • Schaalbare e-commerce-omgeving
 • Optimale prestaties
 • Waardevolle B2B-ervaring

Jaar

 • Sinds 2018

Technologie

 • Intershop 7.10
 • Microsoft SQL
 • Microsoft ecosysteem

Missie

Een aantrekkelijke online shop met uitstekende bruikbaarheid

Verzorgingshuizen vormen het grootste deel van het klantenbestand van Daily Fresh food. Deze hebben vaak honderden bewoners, die allemaal zeer specifieke voedingsbehoeften kunnen hebben, waardoor het voorbereiden en verwerken van bestellingen van een bejaardentehuis een zeer complexe taak is. De meeste orders zijn extreem groot en bestaan uit talloze regelitems. Naast een expert in gezonde voeding, moet Daily Fresh Food dan ook een held zijn in het afhandelen van gigantische en moeilijke bestellingen.

Om de efficiëntie en nauwkeurigheid te verbeteren, worden klanten aangemoedigd om online te bestellen. Een platform waarop klanten snel en eenvoudig kunnen bestellen is daarom een must. Daarnaast moet dit platform ook een uitstekende basis zijn voor betrouwbare leveringen.

image.2000.2000 (3).jpeg

Oplossing

Look, feel en usability van een B2C webwinkel

 • De shop werkt zoals klanten dat gewend zijn in een B2C e-commerce winkel, met uitstekende navigatie aangevuld met gestructureerde en gepersonaliseerde informatie. De Daily Fresh Food-shop bevat functies in het klantenaccountgebied, zoals bestelsjablonen voor zowel dagelijks als wekelijks gebruik. Verder zijn er productafbeeldingen zodat klanten hun bestellingen kunnen visualiseren, pictogrammen die de kwaliteit aangeven en pop-ups met informatie zoals het aantal calorieën of het koolhydraatgehalte.

  Daarnaast is een snelle respons bij grote orders van meer dan 1500 regelitems ook geen probleem. Ze kunnen worden ingediend met een gemiddelde laadtijd van minder dan één seconde, waar dit vroeger enkele minuten zou duren.

  image.2000.2000 (4).jpeg

Oplossing

Nieuwe functies en betere prestaties

Daily Fresh Food maakt sinds 2016 gebruik van Intershop. In 2018 is het bedrijf geüpgraded naar versie 7.10 van het Intershop Commerce Platform. De verbeterde versie biedt een aantal belangrijke nieuwe functies en betere prestaties. Bovendien is de PWA (Progressive Web App) een uitstekend platform voor het leveren van nieuwe diensten.

Een duidelijk voorbeeld van het nut van een PWA is te vinden bij een van de grootste klanttypes van Daily Fresh Food, namelijk ziekenhuizen. Ziekenhuizen hebben een sterk fluctuerende patiëntenpopulatie. Dit kan een hele uitdaging zijn bij het bestellen en verwerken van maaltijden, aangezien elk van deze patiënten zijn eigen individuele behoeften heeft. Waar in de meeste gevallen alle maaltijdbestellingen op papier worden verzameld, maakt de PWA van Daily Fresh Food het mogelijk om de bestelling aan het bed van de patiënt in te voeren. Deze individuele bestellingen worden vervolgens automatisch verzameld in één enkele bulkbestelling. De digitalisering van dit proces maakt het gemakkelijk om een ​​gepersonaliseerde service te bieden ondanks frequente wisselingen van servicegebruikers en vermindert de werkdruk drastisch.

image.2000.2000 (5).jpeg
image.2000.2000 (6).jpeg
image.2000.2000 (7).jpeg

Resultaat

Toekomstbestendige, schaalbare e-commerce-omgeving

De e-commerce shop van Daily Fresh Food is geüpgraded naar de nieuwe versie van het Intershop Commerce Platform, waarbij Fenego verantwoordelijk is voor zowel de customozatie als beveiligings- en prestatietesten. Omdat Daily Fresh Food al gebruik maakte van een reeks Microsoft-producten, was het logisch om als onderdeel van de upgrade de overstap te maken van een on-premises Oracle-database naar een hybride SQL Server-oplossing.

De nieuwe, meer homogene architectuur heeft Daily Fresh Food een aanzienlijke prestatieverbetering gegeven. De responstijden zijn kort, zelfs bij zeer grote orders, en de stabiliteit van het platform is uitstekend. De persona-gerichte aanpak zorgt voor de beste klantervaring tijdens de buyer journey. Gebruikmakend van Fenego expertise, is Daily Fresh Food nu 100% klaar voor haar toekomstige groeiambities en trekt nu al interesse van een aantal nieuwe rust-/verpleeghuizen en ziekenhuizen.

Contacteer ons

Meer weten over deze technologie of de projecten waarvoor we ze gebruiken? Aarzel niet om ons te contacteren voor meer info!

Contact formulier