Fenego Insights

NoSQL Database DynamoDB

In onze snel veranderende wereld, blijven online winkelervaringen en digitale uitgaven groeien. Het is dan ook een belangrijk doel om snel nieuwe features te kunnen uitbrengen. Bij Fenego versnellen we de ontwikkeling van nieuwe features door de beste oplossingen te ontwerpen en aangepaste USP's te isoleren in microservices.

In dit artikel zoomen we in op enkele technische aspecten van onze microservices en laten we zien waarom dit gunstig is voor moderne organisaties. Eén van onze interne experten, Vincent Nagy, legt uit hoe we ultrasnelle en flexibele features kunnen leveren.

Vincent Nagy.jpeg
Vincent Nagy
E-commerce consultant bij Fenego

In een notendop

Wat is DynamoDB?

DynamoDB is een volledig beheerde NoSQL-database van Amazon, gehost op AWS. Het is in feite een key-value store, ontworpen om krachtige applicaties op elke schaal uit te voeren. DynamoDB maakt snelle ontwikkeling mogelijk en kost aanzienlijk minder in vergelijking met een relationele database.

Voordelen van DynamoDB

Waarom zou je het gebruiken?

 • Ontwikkelingssnelheid

  Een van de belangrijkste voordelen van DynamoDB is de ontwikkelsnelheid. Door afstand te nemen van het relationele paradigma en datamodellen op code te baseren, is een code first-benadering mogelijk. Dit vermindert de tijd die nodig is voor analyse en maakt het mogelijk om veel sneller met de ontwikkeling te beginnen. Voeg daar de automatische tabelgeneratie, configureerbare time-to-live en de serverloze aard van DynamoDB aan toe en u kunt veel tijd besparen die normaal gesproken wordt gebruikt om de infrastructuur op te zetten, het datamodel te ontwerpen en de database te configureren.

  Single-Digit Millisecond Performance

  Een ander belangrijk pluspunt is de single-digit milliseconde prestatie die u consistent kunt bereiken met DynamoDB. Dit wordt bereikt door alle gegevens te structureren waar ze nodig zijn, in plaats van ze in verschillende tabellen te verdelen en ze vervolgens samen te voegen. Bovendien heeft dit als bijwerking dat het de cognitieve complexiteit van uw systeem vermindert.

 • Als u naar de bovenstaande afbeelding kijkt, ziet u een voorbeeld van de snelheid en consistente prestaties die DynamoDB levert. Hoewel de throughput fluctueert, zijn de prestaties altijd op peil.

  dynamodb.avif
 • Kosten

  Als we kijken naar de kosten van DynamoDB, is er een aanzienlijk verschil met een standaard relationele database. De kosten worden bepaald door drie factoren: opslag, overdracht en capaciteit. Elk account heeft 25 GB gratis opslagruimte en 100 GB gratis overdracht. De capaciteit heeft twee modi die de meeste winst opleveren: u kunt ervoor kiezen om een ingerichte lees- en schrijfcapaciteit in te stellen die consistente prestaties en prijs mogelijk maakt, of u kunt de capaciteit op aanvraag gebruiken. Het belangrijkste voordeel van on-demand capaciteit is dat het de kosten verlaagt in periodes met weinig verkeer en tegelijkertijd maximale snelheid garandeert tijdens piekuren.

Meest interessante functies

Op elke schaal krachtige toepassingen uitvoeren

Time to Live (TTL)

Het opschonen van gegevens na een bepaalde tijd of vervaldatum is een veelvoorkomende functionaliteit die door klanten wordt gevraagd. Gelukkig biedt DynamoDB dit kant-en-klaar aan, het heet Time to Live. Een attribuut en een tijdsperiode waarna items zijn verlopen, kunnen worden geselecteerd. Verouderde items worden automatisch opgeruimd. Het alternatief zou een geplande taak zijn die alle items scant en verouderde items verwijdert, wat tijd kost om te implementeren en middelen om de tafel te scannen. Dit is wat u gewoonlijk zou zien in een relationele database.

DynamoDB Accelerator (DAX)

Zoals we eerder hebben gezien, zijn de prestaties van DynamoDB ongelooflijk goed. Maar deze kunnen nog worden verbeterd. Voor resource-intensieve of mission critical loads kunnen we de DynamoDB Accelerator activeren. Dit is een volledig beheerde geheugencache die een verbetering oplevert tot 10 keer de normale responstijden.

Point-in-time recovery (PITR)

Last but not least, Point-in-time recovery is een databaseback-upmechanisme waarmee we tot 35 dagen terug in de tijd kunnen herstellen. De precisie van deze tool is tot op de seconde nauwkeurig en kan zeer nuttig zijn in het geval van gegevensverlies, kritieke bugs of het per ongeluk verwijderen van gegevens.

meme-dynamodb.jpeg

Contacteer ons

Meer weten over deze technologie of de projecten waarvoor we ze gebruiken? Aarzel niet om ons te contacteren voor meer info!

Contact formulier