De pionier van e-commerce in Zweden

Åhléns

Åhléns, het toonaangevende Zweedse merk dat zijn oorsprong kent in 1899, heeft een opmerkelijke erfenis opgebouwd door de jaren heen. Met een netwerk van warenhuizen die het hele land bestrijken en een bruisende e-commerce op www.ahlens.se, is Åhléns synoniem geworden voor overvloedige keuzes. Met meer dan 1000 zorgvuldig geselecteerde merken en diensten in categorieën zoals schoonheid, huisdecoratie, mode en kinderproducten, blijven ze klanten voortdurend inspireren en helpen ze hun wensen en dromen waar te maken. Met een indrukwekkende jaaromzet van 4,3 miljard en een getalenteerd team van ongeveer 3.000 medewerkers, verwelkomen ze jaarlijks maar liefst 60 miljoen bezoekers.

Maar in 2019 bevond Åhléns zich op een kritiek punt van hun e-commerce reis. Hoewel ze hun webshop al sinds 2015 op Intershop hadden draaien, zochten ze manieren om hun online aanwezigheid te versterken en hun digitale platform te laten groeien.

Resultaat

 • Headless backend
 • Geoptimaliseerde klantervaring
 • Marketplace management

Jaar

 • 2019

Technologie

 • Adobe Campaign
 • Adyen
 • Elevate
 • Ingrid
 • Intershop
 • Microsoft 365
 • Mirakl

Missie

E-commerce naar nieuwe hoogten

De uitdaging was duidelijk: Åhléns had extra ondersteuning en expertise nodig om het volledige potentieel van hun Intershop-gebaseerde webshop te benutten. Tijdens hun zoektocht naar de ideale partner voor deze kritieke missie, wees Intershop Åhléns in de richting van Fenego, hun top-tier partner en expert in Intershop-implementaties. Fenego staat bekend om zijn bewezen oplossingen en deskundige begeleiding op het gebied van e-commerce, waardoor ze de perfecte match waren voor Åhléns om hun ambities waar te maken.

Ondertussen stelde Åhléns zich drie belangrijke doelen: het integreren van Adyen als betalingsprovider, de overgang naar een headless backend en het opzetten van een marktplaats via Mirakl. Met Fenego aan hun zijde kon Åhléns deze ambitieuze doelen nastreven en hun e-commerceplatform naar nieuwe hoogten tillen.

Vår historia.webp

Oplossing

Naadloze overstap naar een headless backend

Om Åhléns' e-commerceplatform naar nieuwe hoogten te tillen, ondergingen ze een grondige transformatie. Ze zijn overgestapt van een traditionele monolithische aanpak naar een moderne, flexibele headless backend-oplossing. Dit betekent dat de inhoud en functionaliteit van de website nu efficiënter kunnen worden beheerd en bijgewerkt, wat heeft geleid tot verbeterde prestaties en flexibiliteit in het algemeen.

Varuhus.webp

Oplossing

Integraties met toonaangevende software

Åhléns implementeerde integraties met verschillende softwaretools om de klantervaring te verbeteren.

Adobe Campaign voor CRM

Met Adobe Campaign geïntegreerd, bouwt en onderhoudt Åhléns sterke klantrelaties door gepersonaliseerde e-mailmarketingcampagnes en gerichte communicatie. Hierdoor resoneert elke interactie met hun publiek, wat leidt tot betrokkenheid en loyaliteit.

Adyen voor betalingsverwerking

Een eenvoudig afrekenproces is cruciaal. Daarom koos Åhléns voor Adyen voor veilige en efficiënte betalingsverwerking. Met Adyen genieten hun klanten van een vlotte betaalervaring, wat tevredenheid verhoogt en herhaalde aankopen aanmoedigt.

Voyado Elevate voor search en merchandising

Elevate verrijkt Åhléns' e-commerceplatform met AI-gestuurde productontdekking, biedt nauwkeurige aanbevelingen en past zich aan historische gegevens en realtime gebeurtenissen aan voor een gepersonaliseerde winkelervaring.

Ingrid voor verzendingen

Ingrid vormt het fundament van Åhléns' logistieke activiteiten. Door Ingrid naadloos te integreren in hun systemen, hebben ze hun fulfilment- en verzendprocessen geoptimaliseerd, wat resulteert in snellere leveringstijden en een ongeëvenaarde service voor hun klanten.

BankID voor registratie en login

Åhléns erkent de cruciale rol van een gestroomlijnde gebruikerservaring. Daarom hebben ze BankID geïntegreerd, vergelijkbaar met itsme, om het registratie- en inlogproces te vereenvoudigen. Hierdoor hebben hun klanten moeiteloos toegang tot hun platform.

Microsoft Dynamics 365 voor order management

Het efficiënt beheren van bestellingen is essentieel voor naadloze operaties. Met Microsoft Dynamics 365 heeft Åhléns een krachtige tool tot hun beschikking om orderbeheer met precisie en gemak af te handelen.

Oplossing

Mirakl voor marketplace management

Åhléns wendde Mirakl aan om een bloeiende marktplaats te creëren, waar externe verkopers hun producten konden aanbieden. Dit vergrootte niet alleen de keuzemogelijkheden voor klanten, maar leidde ook tot aanzienlijke omzetgroei.

Varumärken.webp

Oplossing

Geautomatiseerde afhandeling van retouren

Het stroomlijnen van het retourproces was een essentiële zet voor Åhléns. Door complexe procedures te automatiseren, verhoogde Åhléns de mate van geautomatiseerde retourverwerking van ongeveer 50% naar een indrukwekkende 95%. Klanten kunnen nu snel en efficiënt producten retourneren, wat resulteerde in een aanzienlijke toename van de klanttevredenheid.

Dam.webp

Resultaat

Een naadloze, klantgerichte reis naar succes

Deze reeks doordachte verbeteringen bracht Åhléns e-commerce naar ongekende hoogten. Het resultaat? Een moeiteloze, flexibele, en klantgerichte e-commerce ervaring die Åhléns in de voorhoede van de branche plaatst. Deze transformatie heeft niet alleen hun online aanwezigheid verstevigd, maar ook een solide basis gelegd voor toekomstige groei en innovatie. Bij Åhléns draait het niet alleen om wat ze verkopen, maar ook om hoe ze het aan hun gewaardeerde klanten presenteren. De toekomst van e-commerce ziet er nu stralend uit, en Åhléns is er klaar voor om deze opwindende reis voort te zetten.

Toekomst

De ambitieuze plannen van Åhléns voor een composable toekomst

Åhléns is begonnen aan een innovatieve reis richting een volledig composable architectuur, waarbij gebruik wordt gemaakt van geavanceerde headless backend-oplossingen en integratie van hoogwaardige technologieën om de toekomst van retail vorm te geven. Met een visie gericht op het transformeren van hun commerce toepassing tot een modern meesterwerk met een verbeterde gebruikerservaring, staat Åhléns op het punt om de winkelervaring te revolutioneren. Hun onvermoeibare streven omvat een grondige herziening van alle componenten, waardoor een echt composable handelsplatform ontstaat dat is ontworpen om te voldoen aan de steeds veranderende behoeften van hun klanten. Stap voor stap herdefinieert Åhléns de toekomst van retail met innovatie.

Contacteer ons

Meer weten over deze technologie of de projecten waarvoor we ze gebruiken? Aarzel niet om ons te contacteren voor meer info!

Contact formulier