You are here

Sanoma kiest Fenego voor digitale kiosk Tijdschrift.nl

Sanoma Media Nederland heeft het meest toonaangevende portfolio van magazines in Nederland en is in 2013 uitgeroepen tot de beste exploitant voor geïntegreerde, multi-media communicatiemogelijkheden. De succesvolle uitgever koos Fenego voor het uitwerken van Tijdschrift.nl, een digitale kiosk waarmee tabletgebruikers toegang kunnen krijgen tot ruim 150 magazines.

Zowel abonnees als single users kunnen nu hun favoriete magazines downloaden en offline lezen.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Intershop?

Met een gloednieuwe digitale kiosk wilde Sanoma Magazine Nederland zowel abonnees als single users een unieke leeservaring bieden. Fenego ging de uitdaging aan om van Tijdschrift.nl een succesvol cross-channel digitaal leesplatform te maken.

Optimale UX

Fenego heeft de app Tijdschrift.nl zowel voor iOS als voor Android ontwikkeld. Om de user experience te optimaliseren, kozen Sanoma en Fenego samen voor een single account dat zowel op de desktop website als in de tablet app te gebruiken is. Klanten kunnen de losse exemplaren immers via beide platformen aankopen. Abonnees kunnen hun account upgraden om de digitale versie van hun favoriete magazine ook gratis digitaal te lezen.

Blauwdruk

Na verschillende strategische, functionele, technische en UX workshops stelde een multidisciplinair team een blauwdruk op. Vervolgens gingen designers en developers aan de slag met Intershop Enfinity 6.4 en Adobe Digital Publishing Suite. Voor de aansturing van de zoekfunctie koos Fenego voor Omikron FACT-Finder en als database werd geopteerd voor Oracle 11g. Om de bestellingen eenvoudig af te kunnen handelen, kozen de webdevelopers voor SAP ERP-integratie.

Tijdschrift.nl werd bij het grote publiek warm onthaald en heeft het digitale lezen in Nederland een sterke boost gegeven. De kiosk biedt vandaag meer dan 150 verschillende bladen van een 25-tal uitgevers aan. Sinds de lancering zijn er inmiddels meer dan 300.000 magazines over de digitale toonbank gevlogen. De app is zo’n succes dat ie al snel een plek in de top 10 apps van Nederland verworven heeft.

Mission: 

Lanceer een gebruiksvriendelijke digitale tijdschriftenkiosk voor tablets waar zowel abonnees als single users hun favoriete magazines kunnen downloaden en offline lezen

Solution: 

App voor iOS en Android
Kiosk op basis van Intershop Infinity 6.4
Koppeling Adobe Digital Publishing Suite
Integratie met SAP ERP
Database: Oracle 11g
Zoekfunctie: Omikron FACT-Finder
www.tijdschrift.nl

Result: 

Sinds de lancering zijn er meer dan 300.000 magazines over de digitale toonbank gevlogen. Tijdschrift.nl biedt vandaag meer dan 150 verschillende bladen aan van een 25-tal uitgevers.