You are here

Mobile deliveries – disrupting the delivery experience?

Iedereen kent ondertussen wel dat gevoel – in volle spanning thuis afwachten en regelmatig naar buiten kijken – tot je pakketje wordt geleverd. Vaak is het zo uren wachten, net op je vrij moment waarop je ook nog allerlei andere zaken gepland had.

 

Het is vandaag de dag nochtans mogelijk om een tijdslot op te geven tijdens het plaatsen van je bestelling – zodat de koerier op een afgesproken tijdstip langskomt – de praktijk wijst nochtans vaak anders uit. Een andere optie is om je pakketje af te laten leveren op je werk, maar dit is voor veel mensen, die vaak op de baan zijn bijvoorbeeld, ook geen goed alternatief.

 

Volvo is daarom gestart met ‘In-car-delivery’ in verschillende Europese steden. Het Zweedse automerk is hiervoor een samenwerking aangegaan met de start-up urb-it.

 

Mobile Deliveries

 

De bedoeling is om orders binnen twee uur na de bestelling te laten afleveren in jouw wagen. Op die manier hoef je thuis niet meer zitten wachten op je bestelling en worden het aantal mislukte afleverpogingen terug gedrongen.

 

Een ‘urber’(=bezorger die pakketje ophaalt in-store en aflevert in je wagen) haalt het pakketje voor je op in-store en verplaatst zich vervolgens via het openbaar vervoer naar jouw wagen. De ‘urber’ kan vervolgens éénmaal gebruik maken van een digitale sleutel die toegang geeft tot jouw wagen. Wanneer de ‘urber’ de virtuele sleutel heeft omgedraaid, ontvang je als eigenaar van de wagen een bericht. Na deze aflevering zal de digitale sleutel niet meer geldig zijn en is je wagen opnieuw vergrendeld.

 

Mobile Deliveries

 

Volvo, het merk dat ook steeds meer auto’s online wilt gaan verkopen, breekt hiermee de lans voor de rest van de automobielsector. Partijen die ‘same day delivery’ aanbieden, kunnen voortaan geleverd worden in de nieuwste Volvo-wagens.

 

Momenteel loopt dit als proefproject(Stockholm,Gothenburg,Malmö) en de bedoeling is om dit zo snel mogelijk naar andere Europese landen/steden uit te rollen. Hopelijk springen de andere automerken snel mee op deze trein en is het thuis wachten op een bezorger binnenkort voorgoed verleden tijd!

 

Wilt u graag meer advies rond mobile deliveries of zoekt u een partner voor de koppeling tussen uw webshop en een geschikt platform hiervoor, neem dan zeker even contact met ons op!