You are here

E-commerce recht voor de starter en het grootbedrijf

Kobe Van Reppelen
Commerce Consultant

Dit artikel verscheen eerst op ictrecht.be

Als we stellen dat e-commerce ‘booming business’ is, breken we daarmee maar weinig potten. Recente studies rond e-commerce spreken van een groeiverwachting van maar liefst 40%. Bijna wonderbaarlijk.

Online verkoop wordt terecht dan ook steeds meer aanzien als een volwaardig verkoopskanaal. Maar het succes heeft een keerzijde: de juridische gevaren hangen immers ook in de lucht. Want wanneer het écht menens is, volgt ook de wetgever. Al in januari 2011 maakte de FOD Economie bekend dat het grondige controles ging uitvoeren op de actieve webshops. Velen hebben daarvan de – nog steeds voorzichtige – gevolgen gevoeld. 

Je mag dan ook verwachten dat ons advies en documenten voldoen aan de eisen van de wetgever. Maar we gaan veel verder: we informeren je over toekomstige regels, belangrijke rechtspraak, geven we je waar nodig een korte training om zelf klanten te woord te staan, en zorgen ervoor dat je webwinkel er tussen uit springt met ons uniek juridisch kwaliteitslabel.

Anders gezegd: we geven jou heel graag gemoedsrust.  Een recent onderzoek bracht aan het licht dat een grote meerderheid van de websites niet in orde is met de basisregels. Stel je als handelaar even in de plaats van je consument: koop jij zomaar ergens online? Neen toch. Bij de minste onraad, klik je weg.

Verlies geen omzet of klanten door juridische fouten of onvolkomenheden. Webontwikkelaar, e-commerce specialist, betalingsprovider of logistiek partner? Voor jullie voorzien we graag in partnerships, waar de klemtoon ligt op een wederzijdse, duurzame en opgetogen samenwerking.

De weg terugvinden in de wirwar van regels en wetgeving is lang niet vanzelfsprekend. We helpen je graag vooruit, en behoeden je van lastige cliënten, gecompliceerde vragen of hinderlijke problemen.  Graag vrij van kopzorgen? Samen maken we van e-commerce een écht succesverhaal. Overtuigd? Wacht dan niet langer, en kijk hoe we jou kunnen helpen.